Serbian dinar
English
Close
You have no items in your shopping cart.
Search

Shipping info

Povraćaj robe i reklamacije

Reklamacije i povraćaji

Na svaki kupljeni artikl koji ste kupili u našem web šopu, imate pravo na reklamaciju, zamenu ili na povračaj novca (pod uslovima navedenim u našem pravilniku).

Reklamacije za nekorišćene kupljene artikle.

Zamenu robe vršimo u roku 14 dana od dana kada je roba kupljena. Nakon toga nećemo biti u mogućnosti izvršiti zamenu. Kupac je dužan osigurati dostavu robe na adresu sa koje je dobio paket. Uz paket je dužan pismeno napisati objašnjenje što tačno želi u zamenu uz pripadajuće detalje. Zamenu rešavamo u roku od 14 dana od dana prijema paketa. Kupac obavezno mora priložiti račun uz zahtev za povraćaj novca. Ne vraćamo plaćene troškove poštarine ili pakovanja paketa prilikom zamene niti troškove nastale od strane dostavnih službi već isključivo vrednost robe (kupljenih artikala).

Povraćaj novca vršimo u roku 14 dana od dana kupovine robe. Kupac je dužan pismeno zatražiti povrat te navesti broj tekućeg računa na koji da mu vratimo novac. Kupac obavezno mora priložiti račun uz zahtev za povrat novca. Ne vraćamo plaćene troškove poštarine ili pakovanja paketa prilikom povrata novca niti troškove nastale od strane dostavnih službi već isključivo vrednost robe.

Kupac je dužan fizički pregledati proizvod prilikom preuzimanja i ne duže od 14 dana te prijaviti vidljive nedostatke. Naknadne reklamacije na izgled proizvoda ne uvažavamo.

Zamenu i povraćaj novca ne vršimo u sledećim slučajevima:

  1. Za proizvode koji su rabljeni a još uvijek funkcionalni.
  2. Za štitnike za genitalije i štitnike za zube ni u kojem slučaju (iz higijenskih razloga).
  3. Za proizvode kupljene s greškom (ako je greška uredno navedena prilikom prodaje) ili u rasprodaji.
  4. Za gratis odnosno besplatno dobijene artikle ili artikle koji još uvijek nisu plaćeni.

Roba koja se vraća mora biti uredno zapakirana u originalnu ambalažu sa priloženim računom.

U situacijama gde sumnjamo u mogućnost zlouporabe ovih pogodnosti zadržavamo pravo da istražimo predmet i pismeno odgovorimo na zahtev unutar 14 dana od zaprimanja zahtjeva.

Zaposlenima naše firme je strogo zabranjeno usmeno obrazlaganje ili tumačenjei bilo kojeg zahteva ili rješenja Vašeg zahtjeva. Stoga molimo kupce za razumevanje prilikom kontaktiranja i predavanja zahteva kod naših zaposlenih. Svaki Vaš zahtev ćemo rešiti sigurno i u najkraćem mogućem roku. Da bismo ga rešili brzo i uspešno kao i na Vaše zadovoljstvo, molimo Vas za razumevanje. Naši uveti reklamiranja i povrata novca su bez usporedbe najbolji na tržištu u branši.

Proizvodi prilikom povrata ili zamene moraju biti u originalnoj ambalaži u kakvoj su kupci dobili robu  prilikom kupovine, uredno zapakovani. U slučaju da kupac inzistira na zameni bez ambalaže, možemo obračunati dodatne troškove zbog proizvoda bez ambalaže u iznosu 20% vrednosti artikla.

U slučaju da je proizvod neuredan, prljav, preuređivan, menjan, skraćivan, produžavan ili slično, odnosno ako se razlikuje od stanja u kojem je kupljen, ne odobravamo zamenu niti povraćaj novca.

Reklamacije za korišćene kupljene artikle.

U slučaju da proizvodi prilikom upotrebe unutar 30 dana postanu nefunkcionalni, imate pravo na reklamaciju. Kupac je dužan osigurati dostavu robe na adresu s koje je dobio paket. Kupac obavezno mora priložiti račun uz zahtev. Zadržavamo pravo pregleda proizvoda i mogućnost da proizvod osposobimo za upotrebu unutar 30 dana. U slučaju da proizvod nismo u stanju osposobiti, kupac će dobiti isti proizvod a ako kojim slučajem takav isti proizvod nemamo na lageru, najsličniji tom proizvodu (gledajući plaćenom cenom i skupinom).

Kupac takođe ima pravo ako nije zadovoljan korišćenim kupljenim artiklom na smanjenje kupovne cijene prilikom kupovine artikla sa kojim smatra da bi bio zadovoljan. Visinu smanjenja cene u tom slučaju subjektivno sami određujemo.

Nije moguće dobiti povrat novca za korišćene kupljene artikle.

Ne primamo reklamacije za proizvode koji su korišćeni a još uvijek funkcionalni.

Za proizvode kupljene prije više od 30 kalendarskih dana (izuzev proizvoda kod kojih je takva vrsta garancije posebno navedena i overena) ne primamo nikakvu vrstu reklamacije ili zahteva.

Napomena:

Zahtevi za zamenu robe, povraćaj novca ili reklamacije razmatraju se isključivo radnim danom, ponedjeljak-petak u periodu od 10⁰⁰–16⁰⁰ h. Izvan tog vremena možemo primiti Vaš zahtev ali ne možemo odgovoriti na njega. Zahteve zajedno s robom možete poslati poštom ili dostavnim službama ili lično doneti na našu adresu.

Da ponovimo, na svaki kupljeni artikl koji ste kupili u našem web shopu, imate pravo na reklamaciju i na povraćaj novca ali pod uslovima određenim našim pravilnikom. Molimo cenjene kupce da se pridržavaju pravilnika te da shvate da smo pravilnik izradili upravo radi njih, da bi u potpunosti mogli uživati u proizvodima koje su kupili kod nas.

Ako

Ako kojim slučajem niste zadovoljni radom oelenjaza kupce unutar firme, molimo Vas da nas izvestite o predmetu na info@pride.rs. Naš kupac je samo zadovoljan kupac.

Prema zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo kupce da imaju pravo na prigovor u pisanom obliku na adresu: Beosing d.o.o., Gavrila Principa 44a, 11000 Beograd. Odgovor na Vaš prigovor daćemo u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana primljenog prigovora.

A.I.UPUTSTVA ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana: (potrebno je odabrati jednu od opcija)
(a) »kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed«,
– u slučaju sklapanja kupoprodajnog ugovora
(b) »kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe«
– u slučaju sklapanja ugovora koji se odnosi na više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki
(c) »kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe,
– ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni vremenski period

2. Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe
Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

4. Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

B.II.PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU

1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________
2. Prima [ovdje trgovac unosi svoj naziv i sjedište, te broj telefona, adresu elektroničke pošte ili broj telefaksa ]:
3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)_________________, naručene/primljene dana ______________________
– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),
– datum.

Primerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati na ovom linku:

https://www.pride.rs/prigovor

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Odgovornost za materijalne nedostatke će se rješavati sukladno Zakonu o upravnim odnosima.

Upozorenje

Upozorenje: Boks i ostali borilački sportovi su kontaktni sportovi. Proizvodi u ovom katalogu proizvedeni su s pažnjom i pomažu zaštititi do određenog stepena, ali vam nisu garancija prevencije od povreda. Osobe koje upotrebljavaju proizvode iz ovog kataloga moraju preuzeti potpunu odgovornost za sav rizik od povreda, uključujući i smrtonosne povrede. Proizvođač ili distributer neće preuzeti odgovornost za bilo koju povredu ili smrt nastalu upotrebom proizvoda iz ovog kataloga.

99% opreme se uništi nepravilnom i nasilnom upotrebom, nepravilnim skidanjem i stavljanjem i slično. Molimo korisnike da proizvode upotrebljavaju, skidaju, stavljaju vrlo pažljivo jer u suprotnom će se proizvodi bespotrebno uništiti a mi Vam nećemo moći uvažiti reklamaciju zbog namernog uništavanja.

Sa protokom vremena i upotrebom materijali upotrebljeni za proizvodnju naših proizvoda će izgubiti neka od svojih svojstava i proizvod treba zameniti. Proizvodi iz serija za borilačke sportove su podložne ekstremnom trošenjiu što je razlog češčoj zameni.

Štitnici za zube se, kao uostalom i svi proizvodi vezani uz zube poput četkica za zube, proteza ili slično, moraju se higijenski održavati i menjati na svaka tri meseca iz higijenskih razloga se moraju čuvati u za to predviđenim kutijicama uz higijensko održavanje i samih kutijica. Po potrebi ih je potrebno isprati u rastvorima predviđenim za te svrhe (uz preporuku lekara).

Napomena: Zabranjena je svaka vrsta umnožavanja, te prenošenje pojedinih dijelova ili u
celini. Everlast®, Pride®, Adidas®, Ufc® i ostala trgovačke marke iz ovog kataloga su zaštićene trgovačke marke.

Sva prava zadržana. Zadržavamo pravo promene podataka iz ovog kataloga bez prethodne najave. Ne odgovaramo za greške, u slikovnom ili u tekstualnom opisu.