Euro
Srpski
Close
Search

Uvjeti korištenja

Internet stranica www.pride.rs (u daljnjem tekstu: Pride.rs) omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja ove web stranice koji su podložni niže navedenim Uslovima korištenja. Uslovikorištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge objavljene na Pride.rs.
Korištenjem bilo kojeg dijela Pride.rs stranice te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

NARUDŽBA
Kupoprodajni ugovor između Pride.rs i korisnika koji je obavio kupovinu u web prodavnici sklopljen je u trenutku kada Pride.rs kupcu/korisniku pošalje prvi email o statusu njegove narudžbe. Od toga su trenutka važeće su sve cijene i drugi uvjeti koji vrijede za Pride.rs i za kupca. Kupac je osoba s podacima navedenima prilikom registracije ili predaje narudžbe. Naknadno mijenjanje podataka o kupcu u izvršenoj narudžbi nije moguće.
Kupoprodajni ugovor odnosno email o statusu njegove narudžbe sačuvan je u elektroničkom obliku u sajtu Pride.rs.

ROK I NAČIN ISPORUKE

Beosing d.o.o. (u daljnjem tekstu Prodavac) kao vlasnik Internet stranice Pride.rs se obvezuje da u najkraćem mogućem roku koji kreće nakon plaćanja ponude, isporučiti ispravnu naručenu robu Kupcu. Isporuka se vrši na teritoriju Republike Srbije i inostranstva preko dostavnih službi i/ili Pošte Srbije. Cena isporuke (dostave) je navedena u ponudi koju šalje Prodavac i njen je sastavni dio.

FF
Prodavac ne preuzima odgovornost za promne cena koje se mogu menjati u bilo kojem trenutku bez posebnog obaveštenja. Naručena i plaćena roba ne podleže izmeni cena.

POVRAĆAJ ROBE I ZAŠTITA POTROŠAČA
Kupac ima pravo da vrati robu koju nije naručio ili robu kod koje je naknadno utvrđena greška ili oštećenje koje nije nastalo u transportu. Prodavac će odobriti POVRAĆAJ robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za POVRAĆAJ te će Kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.
Kupac ima pravo podneti pisani prigovor, u sedišts firme ili preko pošte na adresu:
Beosing d.o.o.
Gavrila Principa 44a
11000 Beograd
ili putem elektroničke pošte na adresu info@pride.rs. Prodavac je dužan da na prigovor odgovori u roku od 15 dana od dana primljenog prigovora. Prodavac je dužan da vodi i čuva pisanu evidenciju prigovora potrošača iz st.1. ovog člana najmanje godinu dana od dana prijema prigovora.
Prije sklapanja ugovora (kupovine) Prodavac će potrošača obavijestiti putem predračuna (ponude), tekstom na ovoj Internet stranici Pride.hr ili na drugi način o imenu, sjedištu i matičnom broju firme kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore, glavnim svojstvima proizvoda koje se nude, cijeni proizvoda uključujući sva porezna i druga davanja, troškovima dostave proizvoda, načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda, pravu potrošača na raskid ugovora sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora, troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi, te razdoblju u kojem ponuda ili cena vrijede.
U slučaju telefonske narudžbe, identitet firme, kao i komercijalna svrha poziva biti će izričito navedeni prilikom započinjanja razgovora. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici.
Najkasnije u trenutku isporuke proizvoda, odnosno najkasnije na dan početka pružanja usluge potrošaču će biti predana potvrda prethodne obavijesti u pisanom ili u nekom drugom, potrošaču dostupnom, trajnom mediju koja će sadržavati sve podatke koje sadrži i prethodna obavijest.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Svaki kupoprodajni ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana (jednostrani raskid ugovora)

RAČUNANJE ROKA ZA JEDNOSTRANI RASKID
Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana: kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

POVRAĆAJ UPLAĆENOG IZNOSA
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo POVRAĆAJ novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
POVRAĆAJ novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način POVRAĆAJa plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na POVRAĆAJ.
POVRAĆAJ novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

POVRAĆAJ ROBE
Robu vratite na našu adresu ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Izravne troškove POVRAĆAJa robe morate snositi sami.
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

PLAĆANJE
Naplata se vrši u kunama (HRK) za uplate iz Hrvatske ili Eurima (EUR) za plaćanje iz inozemstva. Plaćanje se vrši kreditnim karticama, virmanom ili gotovinom, nakon slanja vaše narudžbe.

PODACI O KREDITNOJ KARTICI
Pride.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. Više pročitajte OVDJE

AUTORSKA PRAVA
Pride.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i/ili audio i/ili video materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Pride.hr, stranice bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Pride.hr stranice i podložno je tužbi.

PRIVATNOST I ZAŠTITA PODATAKA
Pride.hr se obvezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. i Zakon o zaštiti osobnih podataka.
Pride.hr se obavezuje zaštititi osobne podatke Kupca na način da prikuplja samo podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza prema Kupcu. Više o tome pročitaj OVDJE.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA
Pride.hr zadržava pravo promne, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja, proizvoda ili usluge na svojim Internet stranicama bez obaveze prethodne najave.

OBVEZE KORISNIKA
Korisnicima Pride.hr Internet stranice strogo je zabranjeno:
• lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
• lažno naručivanje proizvoda i/ili usluga sa svjesnim ciljem otkazivanja narudžbi
• objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
• objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, privatnim ili pravnim osobama
• manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Pride.hr Internet stranice
• objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
• objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
• svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
• prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika